DroomBosch

DroomBosch is een Community Art Project in de wijk Boschveld in Den Bosch. DroomBosch start op 19 juni 2011 en kent haar grote finale tijdens een 3 daags festijn van 8 tot en met 10 juli.

In de zomer van 2010 ontmoetten beeldend kunstenaars Sophie Gruijters en Annet Nooijen een sjamaan in Boschveld. Deze sjamaan vertelde hen dat de Boschvelders bijzondere dromen hebben omdat de wijk op roerige grond is gebouwd. De energie van de grond zou zich manifesteren in het onderbewuste van de bewoners.

Gefascineerd door het verhaal van de sjamaan willen Sophie en Annet te weten komen of het verhaal van de sjamaan klopt. Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is door de bewoners te vragen naar hun dromen. Ze hebben daarbij de hulp ingeroepen van Marrije Prins, Niels Albers en Dinand Daling.

DroomBosch is een kunstproject van het Bossche Makershuis in opdracht van BrabantWonen.

Search

Meer over DroomBosch

De kunstenaars

Wat is dat nou?! Werkelijk iedereen raakte geïntrigeerd door De Geldmachine in DroomBosch. Op basis van een droom van een bewoner die vertelde dat hij ‘met kramp in zijn handen wakker was geworden’ na een droom over heel veel geld maakte Niels een machine waarmee bezoekers die droom konden ervaren. Marrije schreef er een gedicht bij en Dinand sprak het in zodat het over het hele veld schallen kon. Magnifique!

Notes

  1. droombosch posted this

Loading posts...